Meten is weten

Meten is weten

Mijn zoon zit in groep 6 en krijgt regelmatig huiswerk mee. Hij zit dan aan de keukentafel zijn huiswerk te maken. Deze keer is het rekenen en wel over: Hoeveel grammen er in een kilo gaan? En hoeveel milliliter er in een deciliter gaan? Dat zijn vragen waar ik iedere dag mee te maken heb en het antwoord zo wel op weet.
Dan vraagt hij hoeveel hectogram is? Ik antwoord dat dat hopeloos ouderwets is en niemand daar nog mee rekent. Waarom zou je je hersens vol stoppen met weetjes die je toch niet gebruikt, tenzij je straks wil meedoen met de quiz ‘De Slimste Mens’ van Philip Freriks.

Hij antwoordt dat je dit moet weten voor de Cito en ja daar heb ik niets op in te brengen.

Wanneer ik taarten naar Amerikaanse- of Engelse recepten maak dan heb ik ook te maken met andere maateenheden en sla ik aan het omrekenen.

De Amerikanen gebruiken cups en de Engelsen vloeibare- en vaste ounces (oz) en pints. Het lastige is ook weer dat een cup suiker niet evenveel weegt als een cup olie of een cup bloem.

Om het je iets makkelijker te maken heb ik wat Cups, Pints en Ounces omgezet naar onze milliliters en grammen.

Cups voor Amerikaanse recepten

[table id=2 /]
[table id=3 /]

Bronnen:

  • www.uitpaulineskeuken.nl
  • www.mevrouwgerritsen.nl
  • www.culinairkookboek.nl
  • www.dekooktips.com

3 reacties

    • Ja, dat is wat op mijn set Amerikaanse cups staat. Zoals ik ook in het stukje uitleg is dat ik heb omgezet naar milliliters water. 1 cup suiker weegt natuurlijk wat anders dan 1 cup bloem. Verder verwijs ik je ook naar mijn bronnen die ik heb vermeld onder aan de blog.

Reacties gesloten.