Mont-Blanc

Mont Blanc

Dit is een klassiek Frans dessert van meringues, kastanjepuree en lobbig geslagen slagroom. Je kan het op het laatste moment maken (en dan bedoel ik niet de meringues) als je opeens mensen voor de deur hebt staan of ineens trek hebt in iets toe. De kastanjepuree kan je lang bewaren dus is handig om in de voorraadkast te hebben.

Bak de meringues zoals aangegeven in mijn blog van 4 juni 2013 over Eton Mess en Meringues als je daar geen zin in hebt kan je ze bij mij in de winkel halen.

Voor het dessert heb je nodig:
Een meringue per persoon (bij Patisserie Juliette te halen)
150 ml slagroom lobbig geklopt is voldoende voor 3 personen
Blikje kastanjepuree (Crème de Marrons – eventueel bij de Patisserie te verkrijgen)

Roer 3 eetlepels kastanjepuree door de lobbig geslagen slagroom voor een mooi gemarmerd effect en schep een flinke schep van dit mengsel op de meringue. Je kan ook de slagroom en de kastanjepuree apart houden en eerst een schepje losgeroerde kastanjepuree op je meringue doen, dan een schep slagroom en nog weer een schepje kastanjepuree op de slagroom draperen.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *