Mariska's Blog

Mariska snijdt een taart aan.

Met enige regelmaat schrijf ik over mijn taarten, recepten en geef ik een kijkje in mijn keuken.

Meten is weten

Meten is weten

Mijn zoon zit in groep 6 en krijgt regelmatig huiswerk mee. Hij zit dan aan de keukentafel zijn huiswerk te maken. Deze keer is het rekenen en wel over hoeveel grammen er in een kilo gaan en hoeveel milliliter er in een deciliter gaan. Dat zijn vragen waar ik iedere dag mee te maken heb en ik het antwoord wel op weet, maar wanneer het over cups, pints en ounces gaat heb ik wel een converter nodig. Om het je iets makkelijker te maken heb ik hier enkele tabellen met hoeveel gram of milliliter er in een cup of een pint gaat weer gegeven.

En toen was er koffie

Koffiebonen op een lepel van Michael Aram

Koffie! is wat velen van ons denken zodra wij ons bed zijn uitgerold. Koffie is zeer populair in Nederland en vele andere landen om ons heen. Dat is niet altijd zo geweest. Een kleine geschiedenis van de door ons zo geliefde boon en hoe hij bij ons is gekomen.

Rabarber-Koffietaart

Rabarber-Koffietaart

Vaak krijg ik in de lentemaanden het verzoek om een taart met rabarber te maken, afgezien van de verzoeken is rabarber op een of andere manier niet commercieel. Als je echt iets bijzonders voor je gasten op tafel wil zetten en dol op rabarber en koffie bent bak dan deze taart die ik speciaal voor je heb gemaakt.