Mariska Juliette

Mariska snijdt een taart aan.

Liefde

Patisserie Juliette was de zaak van Mariska Langeveld. Na een lange tijd in allerlei andere vakgebieden te hebben gewerkt en deze niet meer de voldoening gaven besloot ik terug te keren naar hetgeen ik het liefste doe en dat is bakken en koken.

Toen ik in juli 2005 in de gelukkige omstandigheid kwam een droom waar te maken, te weten een opleiding tot patissier aan de beroemde kookschool Le Cordon Bleu in Londen heb ik meteen de plannen gesmeed en uitgevoerd. Vervolgens heeft het weliswaar nog meer dan een jaar geduurd voor ik een geschikt pand vond en alle verbouwingen had doorstaan.

Met het openen van een patisserie maakte ik een droom waar namelijk: het verkrijgbaar maken van bijzonder, lekker gebak gemaakt met echte roomboter, verse eieren en vers fruit, waarmee ik een beetje van het Franse vakantiegevoel naar Nederland haalde. Ik heb veel nieuwe ideëen, deze doe ik overal op onder andere in Frankrijk zelf, uit kook- en bakboeken en natuurlijk van mijn klanten die mij recepten gaven en vroegen of ik een bepaalde taart voor hen wil maken.

Nu ik de patisserie gesloten heb zal ik niet meer als patissier werken, maar wel regelmatig schrijven over mijn liefde voor het vak.