Mariska's Blog

Mariska snijdt een taart aan.

Met enige regelmaat schrijf ik over mijn taarten, recepten en geef ik een kijkje in mijn keuken.

Van Suiker naar Karamel, deel 1

Cheesecake met Macademiatopping

Karamel maken is een klusje waar u goed uw aandacht bij moet houden en geduld is ook een nuttig ingrediënt. Ik ben wel eens ongeduldig en roer toch in de karamel en vaak wordt dat bestraft met kristallisatie, of ik neem toch een telefoon aan waarna ik een walmende zwarte massa aantref op mijn fornuis. […]

Eton Mess en Meringues

Eton Mess

Eton mess is een traditioneel Engels dessert dat bestaat uit een mengsel van verse aardbeien, slagroom en stukjes meringue. Het is een gerecht dat wordt geserveerd op Eton College tijdens de jaarlijkse cricket wedstrijden tussen Eton en Harrow School. Het woord ‘mess’ verwijst naar het uiterlijk van het gerecht; een mengsel van verschillende ingrediënten die […]